Vanliga frågor och svar

Ibland är det svårt att veta vad som gäller kring digital signage, olika displayer och utomhusannonsering. Vi har nedan samlat en del svar på de vanligaste frågorna som kan dyka upp och undrar du något är du välkommen att kontakta oss.

Vad skiljer sig mellan olika LED-displayer?

LED står för ”Light Emitting Diod” och detta är ljuskällan i alla våra LED-skärmar. Det finns sedan olika varianter så som: DIP ”Dual Inline Package” där dioderna är separerade från varandra med en röd, en grön och en blå diod som tillsammans lyser i miljontals färger. SMD, det senare tillskottet i LED-familjen som är förkortning för ”Surfare Mount Device” är däremot en ensam diod som även den kan projicera miljontals färger, tillsammans i grupp kan man med båda teknikerna bygga ihop skärmar som visar färgsprakande bilder eller film.

Måste man söka bygglov för att sätta upp LED-display?

NEJ, är svaret om du skall sätta den i din verksamhet eller ha den som en tillfällig lösning på t.ex. ett event. Men annars är svaret JA, det innebär att du skall söka bygglov för att få sätta upp en permanent lösning på exempelvis din fasad eller utmed allmän väg. Vi på Convista har stor vana av att ansöka och utforma bygglovshandlingar på våra kunders begäran. Kontakta oss för vidare diskussion kring detta.

Hur stor är er LED-trailer, och vad väger den?

Vår LED-trailer är 15,4m2 och den väger hela 3500kg, detta gör att den inte får framföras på allmän väg med annat en E-körkort (tungt släp). Har du inte denna behörighet bistår vi med denna tjänst och kör ut trailern till dig utsedd plats för uppmontering.

Hur lång tid tar det att göra er LED-trailer klar från att den är på plats?

Så länge underlaget är stabilt och jämt nog för de hydrauliska stödbenen att fällas ut tar det inte lång tid att få skärmen färdig för produktion. Skärmen fälls upp i två delar och sammanfogas med enkla medel inom 20 minuter vid vanliga förhållanden. Det som dock krävs är en 32amp 3 fas strömkälla för att få allt att lira.

Hur stor är en ”Storbildsskärm” ?

Hur långt är ett snöre? Nej, skämt och sido.. En storbildsskärm av LED typ kan byggas i nästa vilken storlek som helst från bara nån kvadratmeter till som exempelvis vår inomhusskärm på Prioritet Serneke Arena i Kviberg utanför Göteborg som är hela 61m².

Tål LED-skärmar vind och vatten?

Våra utomhusskärmar har en högt satt IP-klassning, det vanligaste är att dom är klassade till IP65 på framsidan av skärmen och IP54 på baksidan. Men vi har även skärmar som klarar IP65 på båda sidor men det är endast om skärmen skall monteras i mycket utsatt miljö.

Vad är IP-klassning?

Ett exempel är IP65 som enkelt förklaras att siffran 6 står för ”Torr nivå” och 5 för ”Våt nivå”, i detta fallet är den: 6 = Dammtät, ingen inträngning av damm, 5 = Klarar vattenstråle från 3 meter genom ⌀12,5mm munstycke i 3 minuter (tryck 100lit/minut)

Undrar du något?

Start typing and press Enter to search